"In Shape"
info@inshape4ever.nl

 

Begeleiding kinderen 


Overgewicht bij kinderen is een snel groeiend probleem. Heeft uw of ben jij een kind / jongere met gewichtsproblemen?

 


 

Ik help een kind op weg naar een gezond gewicht zonder het op een streng dieet te zetten. Zodat het kind weer vol zelfvertrouwen door het leven kan gaan. Samen kijken we waarom het toch maar niet lukt om een gezond gewicht te krijgen en te behouden.


Bij kinderen is vooral van belang: GEWICHTSSTABILISATIE i.p.v. gewichtsverlies, ze zijn immers nog in de groei. Dus wat voeding betreft: NIET MINDEREN maar: ANDERS eten.

 

 

Voldoende beweging hoort ook bij een gezonde leefstijl.

 

 

Wanneer een kind eenmaal overgewicht heeft, heeft het als voordeel ten opzichte van een volwassen persoon dat de lengte-groei nog toeneemt. Dus een kind met overgewicht niet op dieet zetten, want het kind heeft voldoende voedingsstoffen nodig om nog in lengte te kunnen groeien. Want als het kind de te verwachten lengte niet haalt, wordt de mate van overgewicht alleen nog maar groter.


Een op de zeven kinderen tussen de vier en twaalf jaar is op dit moment te dik. Bij pubers is dit aantal ongeveer hetzelfde. Geldt dit ook voor uw kind? Dan zit u niet te wachten op een nare opmerkingen en veroordelingen, die u waarschijnlijk al genoeg ongevraagd te horen krijgt. Waarschijnlijk bent u op zoek naar professionele oplossingen die u en uw kind helpen om op het juiste gewicht te komen en, belangrijker, te blijven.


Overgewicht ontstaat vaak door onregelmatig en de verkeerde dingen te eten en te weinig beweging.
Dit zijn dan ook de kernpunten waar we samen op een leuke manier aan gaan werken. Een kind kan dit niet alleen, hier is de onvoorwaardelijke hulp van de ouder(s) hard bij nodig.

 


Uw kind leert waarom het belangrijk is om groente, fruit en brood te eten. En waarom bewegen zo goed voor je is. Samen met uw kind zoek ik naar leuke en fijne oplossingen om de dingen die hij of zij moeilijk vindt te overwinnen. Plezier en vertrouwen in het hele traject zijn het belangrijkste. Aan de hand van de leeftijd van uw kind en het probleem waar het mee speelt, stel ik een persoonlijk plan op.

 


Ook u als ouder krijgt begeleiding. Hoe zeg ik nee? Hoe beloon ik mijn kind? Hoe geef ik het goede voorbeeld?


In principe ga ik als volgt te werk: bij het intakegesprek weeg en meet ik het kind. Tevens kijken we waar het kind tegenaan loopt. Na afloop van het gesprek krijgt het kind een voedingsdagboekje mee om een bepaald aantal dagen in te vullen. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, doet hij of zij dit zelf of vult de ouder het in. 

Bij het tweede consult kijken we samen naar het voedingsdagboek en bekijken ik hoe we met kleine veranderingen grote stappen kunnen maken. In het begin zie ik uw kind wekelijks terug, afhankelijk van het resultaat gaan we dit langzaam afbouwen naar een keer per maand. Uiteindelijk wordt het punt bereikt dat u en uw kind mij niet meer nodig hebben om het goede resultaat te behouden.


Het ene gezin is het andere niet. Het traject wordt altijd aan uw persoonlijke situatie aangepast.

 


Heeft u vragen of zoekt u een bepaalde manier van begeleiden? Neem gerust contact met mij op, hoe ik u en uw kind het beste kan helpen.

 


 

"In Shape" Praktijk voor Voeding en Gewicht  regio IJsselmuiden en Kampen staat ingeschreven bij de KvK onder nummer:05086471 en bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten (BGN) onder nummer: 2136.                               BTW-ID NL001656208B94