"In Shape"
info@inshape4ever.nl

 

Natuurvoeding

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft. Goede voeding bevat alle moleculen die direct of indirect worden gebruikt bij de vele reguliere, verdedigings-, herstel- en andere processen in het lichaam. 


Vaak is een voortdurend tekortschietende voeding een belangrijke oorzaak voor een slechte gezondheidstoestand. De “normale” dagelijkse voeding bevat in deze tijd veelal wel de stoffen die nodig zijn als brandstof en bouwmateriaal, maar niet in voldoende mate de vele andere stoffen die het lichaamssysteem nodig heeft om te kunnen functioneren.


Door mijn opleiding als natuurvoedingsadviseur (gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer) heb ik geleerd hoe door middel van de juiste, natuurlijke voeding, een goede gezondheid kan worden verkregen en in stand gehouden.

 

  

                            

 

Wat kan ik voor u betekenen?


- Ik help je inzicht te krijgen in je voedings- en leefpatroon.
- Ik geef adviezen inzake de gezondheidsaspecten van natuurvoeding.
 -Ik stel individuele en preventieve natuurvoedingsrichtlijnen voor je op.
 -Ik geef gerichte natuurvoedingsadviezen bij gezondheidsklachten.

 

 
Orthomoleculair natuurvoedingsadviseur


Als orthomoleculair natuurvoedingsadviseur richt ik mij op de natuurvoeding en orthomoleculaire voeding. De basis van mijn werk als natuurvoedingsadviseur is om samen met de cliënt tot een zo goed mogelijks eetpatroon te komen. Een zogenaamd orthomoleculair voedingspatroon  is hierbij dé manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Er wordt dus niet gesproken over een dieet, want bij een dieet wordt vaak een voedingsgroep uitgesloten. Echter blijkt dat het lichaam optimaal functioneert bij een voldoende inname van alle voedingsgroepen. En juist de orthomoleculaire voeding richt zich op het optimaal functioneren van het lichaam.

 


Wat is orthomoleculaire voeding?


Toen duidelijk werd hoe belangrijk de rol van allerlei moleculen voor het functioneren van het lichaam is, werd een nieuw woord bedacht: orthomoleculair. Deze term werd geintroduceert door prof. Dr. Linus Pauling. Het is een samentrekking van het Griekse woord orthos, dat ‘goed, juist, recht of gezond’ betekent en het woord moleculair, dat wil zeggen ‘betreffende moleculen’. Orthomoleculair wil dus zeggen: bijdragend aan een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaam nodig heeft. Als orthomoleculair natuurvoedingsadviseur werk ik vanuit deze principes.
Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding
De orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het creëren en in stand houden van een optimale beschikbaarheid van alle moleculen, die het organisme nodig heeft om te kunnen functioneren en (ook op langere termijn) gezond te blijven. Er wordt gebruik gemaakt van de kennis uit de biochemie, waarbij de celstofwisseling ontrafeld wordt. De Griekse arts Hippocrates (460 voor Christus) kwam al met de uitspraak: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding.” Hippocrates wordt als de grondlegger van de reguliere en alternatieve geneeskunst beschouwd. Met deze uitspraak werk ik als orthomoleculair / natuurvoedingsadviseur

 

                                                                                        

 
Waarom is deze manier van voeding nodig?


Onze leefomstandigheden zijn door de eeuwen heen veranderd. De achteruitgang van de dagelijkse voeding door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen, heeft onze gezondheid geen goed gedaan. Het kan soms leiden tot lichamelijke en geestelijke aandoeningen. Uit onderzoeken blijkt dat erfelijkheid in de meeste gevallen niet de reden is voor ziektes, maar dat voeding veelal de oorzaak is. Door bewust om te gaan met de dagelijkse voeding, kunnen we voor een deel de eigen verantwoording oppakken.

 
Stappenplan met betrekking tot voeding


Er zijn drie stappen in het proces om het voedingspatroon aan te passen:
1. Bewustwording van het feit dat voeding maakt wie we zijn of willen zijn.
2. Kennis vergaren van de juiste voeding
3. Toepassen van de kennis, het stapsgewijs invoeren van een dagelijks orthomoleculair voedingspatroon.
Ons welzijn wordt namelijk  bepaald door wát we eten en hóé we eten

Werkwijze natuurvoedingsadvies:

Als u naast een natuurvoedingsadvies ook iets aan uw gewicht wilt doen, kunt u de werkwijze gewichtsconsulent aanhouden.(uiteraard is het voedingsadvies dan gericht op de natuurvoeding.

 

 


Voeding de oorzaak van klachten


Bij veel klachten en aandoeningen speelt voeding een grote rol. Er wordt steeds meer bekend in de wetenschap over de invloed van voeding op klachten en aandoeningen. Bij het invoeren van het voedingspatroon, dat ik op orthomoleculaire basis zal aanbieden, zal het ontstekingsremmend voedingspatroon centraal staan. Waarom? Omdat de meeste westerse ziekten en aandoeningen zijn gebaseerd op ontstekingen. Voor elke klacht of aandoening in combinatie met uw dagelijks leven stel ik een individueel voedingspatroon samen.

 
Een orthomoleculair voedingspatroon kan ondersteunend en preventief zijn ten aanzien van diverse klachten en aandoeningen zoals: acne, astma, aderverkalking, ADHD, Alzheimer, autisme, bloedarmoede, bloedsuikerschommelingen, botontkalking, brandend maagzuur, candida, depressie, eczeem, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hoofdpijn/migraine, koortslip, multiple sclerose, oorsuizen, premenstrueel syndroom, reumatische aandoeningen, slaapklachten, spataderen, staar, traag werkende schildklier.

Heeft u een van bovenstaande klachten en/of heeft u interesse in natuurvoeding?

Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

 

 

"In Shape" Praktijk voor Voeding en Gewicht  regio IJsselmuiden en Kampen staat ingeschreven bij de KvK onder nummer:05086471 en bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten (BGN) onder nummer: 2136.