"In Shape"
info@inshape4ever.nl

 

Werkwijze

Hieronder beschrijf ik de werkwijze gewichtsconsulent en de werkwijze voor een éénmalig voedingsadvies. Kijk voor de PuurGezond methode bij PuurGezond 

 

 

Wist je dat veel zorgverzekeraars (een gedeelte van) de kosten vergoeden vanuit het aanvullende pakket….? Informeer naar de mogelijkheden!

 

Mijn werkwijze bestaat uit :


-Kennismakingsgesprek   
-Intakegesprek
-1e consult
-vervolgconsulten
 

Ook kunt u kiezen voor mijn persoonlijke In Shape 4 ever 10 stappenplan,  waarbij u op maat persoonlijke begeleiding ontvangt.

Kennismakingsgesprek

Het eerste bezoek is vooral een kennismakingsgesprek, waarin we onder andere uw huidige voedingsgewoonten , uw wensen en verwachtingen bespreken en waarbij ik nadere uitleg en informatie geef over mijn werkwijze. Ik meet uw gewicht en lengte.
Ik wil de vraag van de u en het aanbod van mij zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. Dit doe ik door mij een globaal beeld van uw eetpatroon en leefomstandigheden (werk, eten, bewegen, gezin) te vormen. Samen bepalen we uw motivatie.
Besluit u na dit gesprek om door te gaan, dan maken we vervolgens een afspraak voor een intake gesprek. U krijgt dan van mij het verzoek om voor een week voedingsdagboek bij te houden. Aan de hand van dit voedingsdagboek maak ik een analyse van uw eetgewoonten. Tevens krijgt u een informatiemap mee. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 min.
 

 

 

 Intake gesprek 

Tijdens het intake gesprek wordt er een dossier aangemaakt waarin uw persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden worden opgenomen. Vervolgens meten we uw gewicht, tailleomtrek, vetpercentage en skeletspiermassa, door middel van de weegschaal. Hiermee, en met mijn voorlopige inschatting van het door u ingevulde voedingsdagboek, benoemen we samen het op te lossen probleem. Op basis van al deze gegevens kan ik een begeleidingsplan maken dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd. Het intake gesprek duurt ongeveer 1 uur.

 

1e consult

In dit consult bespreken we de analyse die ik van het voedingsdagboek gemaakt heb en maken we een behandelplan. Ook meten we uw gewicht, tailleomtrek en wordt er een impedantiemeting gedaan. Een impedantiemeting is een onderzoek van uw lichaamssamenstelling. Het meet uw vetpercentage en skeletspiermassa. Uw energiebehoefte is hiervan af te leiden.We spreken een realistisch streefgewicht en een realistische streefdatum af. Indien gewenst krijgt u een week menu mee. Dit is een basis menu, wat past in uw persoonlijke situatie. Hierna maken we afspraken voor de eerste vervolgconsulten. Dit consult duurt ongeveer 1 uur.

    

Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten wordt regelmatig uw gewicht, tailleomtrek vetpercentage en skeletspiermassa gemeten. Ik bekijk de voortgang en we bespreken eventuele aanpassingen. Ook geef ik je relevante tips op het gebied van o.a. voeding, beweging, leefgewoonten en leert u hoe u in het basismenu kunt variëren met gezonde keuzes. Ook wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld de verschillende voedingsstoffen, het lezen van etiketten, spijsvertering en het belang van regelmatig bewegen en tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan en vakanties. Naast het geven van informatie en uitleg, zal ik u ook motiveren en stimuleren om uw doel te behalen. Uw eigen inzet is daarbij natuurlijk van doorslaggevend belang! Een regelmatige afspraak bij de gewichtsconsulent wordt vaak als een goede “stok achter de deur” ervaren. In het begin zullen de vervolgconsulten wekelijks plaatsvinden. Als het goed gaat wordt het al snel om de 2 weken en later zelfs met nog meer tussentijd, afhankelijk van uw voortgang en wensen. Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 min.

 

  

                                

 

 

Eénmalig voedingsadvies

Als u niet meer eet, dan dat uw lichaam nodig heeft, komt u niet aan en valt u niet af. Dit noemen we “in gezonde energiebalans” zijn. Ondanks een gezonde energiebalans kan het zijn dat u wilt weten of u gezond eet en leeft. Krijgt u voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten in de juiste hoeveelheden binnen? Is uw inname van vitamines en mineralen voldoende of zijn er tekorten? En wat is daar het effect van op langere termijn. Door een éénmalig voedingsadvies krijgt u inzicht hierin. Gedurende zeven dagen vult u een voedingsdagboek in. Na analyse van dit ingevulde voedingsdagboek geef ik u een voedingsadvies op maat dat past in uw eet- en leefgewoonten. 
 Een éénmalig voedingsadvies kan ook nuttig zijn als u zwanger bent of borstvoeding geeft of misschien heeft u een heel drukke baan en wilt u zich fit blijven voelen.

 

  

  

"In Shape" Praktijk voor Voeding en Gewicht  regio IJsselmuiden en Kampen staat ingeschreven bij de KvK onder nummer:05086471 en bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten (BGN) onder nummer: 2136.                               BTW-ID NL001656208B94