In Shape 4 ever
    Praktijk voor voeding en gewicht

Powerwalking &Mindful Walking

Vanaf januari 2020 zijn wij (Marrie Kroes en Jessin Kroes) gestart met het geven van Powerwalking lessen in Kampen, Powerwalkingclub Kampen ( De Maten- Stationskwartier) en Zwolle, Powerwalkingclub Zwolle( Stadshagen). Wij zijn gecertificeerde Powerwalking trainers. Kijk hier ons intro filmpje 

Daarnaast ben ik sinds juni 2022 ook gecertificeerd Mindful Walking trainer en geef lessen in Doornspijk (`t Harde/Elburg), Kampen en ZwolleWAT IS POWERWALKING?
Power Walking is lopen in een stevig tempo. De krachtoefeningen (op je eigen niveau), die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt.
Power Walking is geen hardlopen. Uit  testen is gebleken dat mensen die Power Walking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend!
Het gemiddelde calorie verbruik met Power Walking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Power Walking is geschikt voor jou, voor iedereen en voor alle leeftijden. Door deze natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil.


POWERWALKINGCLUB VERANDERT JE LEVENSWIJZE
Je werkt aan je gezondheid en hebt plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai. Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan wandelen en niet iedereen kan 20 kilo tillen maar iedereen tilt zijn eigen lichaamsgewicht. Dit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en kan iedereen zijn of haar doelstelling laten bereiken. Dit kan zijn afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.
Neem nu de beslissing om op een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan je gezondheid te werken en meld je aan bij Powerwalkingclub Kampen of Powerwalkingclub Zwolle.


Meld je aan voor een gratis proefles via:
 Kampen: https://powerwalkingclub.com/locatie/kampen-de-maten-stationskwartier/
Zwolle: https://powerwalkingclub.com/locatie/zwolle-stadshagen/


WAAROM POWERWALKING ?
Power Walking is conditioneel wandelen of wordt ook wel sportief wandelen, fitwalk of powerwalk genoemd. Dit komt allemaal neer op fanatiek lopen. Indien je echt fitter wilt worden op deze manier, dan moet je stevig doorlopen met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer per uur. Dit is precies wat Power Walking ook doet.
Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Deze sportieve training van 60 minuten is een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven.
Veel artsen en fitness deskundigen beschouwen Power Walking als de perfecte manier om fit te blijven. Ze beschouwen het als de perfecte workout omdat iedereen het kan, het geen overbelasting aan de gewrichten oplevert zoals bij hardlopen, en de blessures door Power Walking uiterst zeldzaam zijn. Ze wijzen er ook op dat het menselijk lichaam meer is gemaakt om te wandelen/power walken dan om hard te lopen of te joggen.
Maar er zijn nog meer voordelen. Met Power Walking heb je geen speciale apparatuur nodig, het kan bijna overal worden gedaan, je kunt dit je hele leven doen en de buiten omgeving met de frisse lucht werken verfrissend en geven je meer energie.
Weinig mensen kunnen 1 uur achter elkaar hardlopen maar wel 1 uur Power Walken terwijl het calorieverbruik bijna hetzelfde is. Degenen die ongetraind starten met hardlopen houden het vaak maar 5 minuten vol. Als ze wel 1 uur willen hardlopen dan moet hier vaak een heel jaar voor getraind worden.
Powerwalkingclub  is een initiatief van personal trainers, artsen, dietisten, fysiotherapeuten en looptrainers. Jarenlang zijn er diverse beweeg programma’s en hypes verschenen die onnatuurlijk of niet vol te houden waren, en vaak bleken deze ook zeer blessure gevoelig. Power Walking is echter de meest natuurlijke vorm van voortbewegen die we goed aan kunnen.
Power walking is de oplossing voor mensen die op een natuurlijke manier hun gezondheid willen verbeteren en weer slank en fit willen worden.


VOORDELEN VAN POWERWALKING
Door regelmatig te bewegen voorkom je problemen met hart en vaten, botontkalking wordt tegengegaan en  de darmfunctie wordt gestimuleerd. Bovendien verdwijnen gevoelens van spanning en stress en slaapt men heerlijk.
Alle voordelen van Power Walking  op een rijtje:
Laagdrempelig.
Geschikt voor alle leeftijden.

 • Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
 • Het verbetert de conditie van hart en bloedvaten.
 • Het verlaagt het cholesterolgehalte.
 • Het heeft een bloeddrukverlagend effect.
 • Het helpt het lichaamsgewicht gezond te houden.
 • Het vermindert de kans op osteoporose (botontkalking).
 • Het verbetert het algemene uithoudingsvermogen en de fitheid.
 • Het versterkt de spieren.
 • Het is stress en spanning verlagend.
 • Het zorgt voor mentale ontspanning.
 • Het bevordert Burn-out herstel.
 • Het is een calorieverbrandende training.
 • Het kan diabetes type 2 verlagen.
 • Power Walking is leuk, gezellig en zeer effectief.

Profiteer nu van alle voordelen van Power Walking en meld je aan bij Powerwalkingclub Kampen of Powerwalkingclub Zwolle!
All it takes is a first step! WAT IS MINDFUL WALKING?


Mindful Walking is meer dan gewoon wandelen!
Mindful Walking is wandelen met aandacht en met contact zijn met wat je daarbij ervaart, je van elk moment bewust zijn. Het geeft ons de kans om getuige te zijn om in dit moment volledig aanwezig te zijn en uitstappen uit de automatische pilot. Je bent lekker in de buitenlucht actief bezig met o.a. wandelend mediteren en tussendoor leuke oefeningen.
Het is ook sociaal, gezellig en heerlijk buiten zijn.


EEN NIEUWE LEVENSHOUDING
Mindful Walking is een toolbox met een unieke bewegings- en niet formele mindfulness oefeningen die krachtig en tevens toegankelijk zijn. Denk aan een ademhalingstechnieken, visualisaties, qigong, yoga, visualisaties, verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken.
Het is een ontzettend leuke manier om mindfulness in je dag te opnemen en dat kan resulteren tot een nieuwe levenshouding. Je komt uit je hoofd in je lichaam. Het is niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker worden.


Simple things are so powerful!


Meld je aan voor een gratis proefles Mindful Walking via:

Kampen: https://powerwalkingclub.com/mindful-walking/kampen-mindful-walk/

Zwolle: https://powerwalkingclub.com/mindful-walking/zwolle-mindful-walk/

Elburg/ `t Harde/ Doornspijk: https://powerwalkingclub.com/mindful-walking/elburg-het-harde-doornspijk-mindful-walking/